måndag 29 oktober 2012

Mudd-"jeans"


Byxor behövs det alltid i Storasysters garderob, så i helgen slog jag två flugor i en smäll. Eftersom jag inte blev nöjd med fickan på klänningen som syddes förra veckan, så tog jag tillfället att göra om-göra rätt. Ritade en annan ficka som blev så betydligt mycket bättre än den på klänningen. Nu kan hon ju faktiskt stoppa något i dem också! ;) Och jag fick köra Covern, hihi.
Hon har växt sig riktigt lång nu min lilla skrutta och egentligen gillar hon inte alls muddar (om muddar har hon så bestämda åsikter som bara en 5åring kan!!!) men det fick bli en liten kompromiss mellan mor o dotter så att byxorna skulle kunna räcka till några tillväxts-centimetrar till. Ok för muddar i benen men inte i midjan. Gissa om jag tänker se till att utnyttja att hon gick med på det nu ;)
Mönster är Meedoms form 2 i storlek 6 år. Tyget, som är ett jeans-liknande bomullstyg är från Shop Handarbete, fick-tyget är ett 70-talstyg från pappas gömmor och mudd från Tradera.





Så har jag hämtat paket (5 kg överraskning från JNY), en kartong med ren och skär lycka! Kan säga att flickorna var precis lika lyckliga som mamma och har redan kommit med 1000 önskemål till sig själva och faktiskt även till Lillebror :)


fredag 26 oktober 2012

Höstlovs-sömnad


Det är höstlov den här denna veckan och jag hade minsann planerat så himla mycket som skulle göras. Har knappt hunnit med 1/3 kan jag säga. När man har tonåringar hemma på lov innebär det mest taxi-rörelse och resten av tiden tillbringar man i köket med matlagning och disk.

Det enda jag hunnit sytt under veckan är den här klänningen till Storasyster.
Som synes under på bordet är velour något som börjar behövas nu när vintern verkar vara i antågande.
Velour från SoS. Mönstret är från Meedoms bok form 1,5. Storasyster var riktigt nöjd medan mamma redan börjat tänka på förändringar/förbättringar till nästa klänning. Det var första gången jag gjort den här typen av "fickor" (kan säga att det ryms då banne mig inget i dem!) och idén fick jag från Blomma åker vagn ,men mina blev långt ifrån så bra som det var tänkt :p Och halsen blev för vid i min smak, så det ska ändras till nästa. Huvudsaken att jag fick ett litet tillfälle att träna på CP´n, vilket jag mer än gärna gör!


Men den åkte på direkt, tur att någon blev nöjd i allafall :) Och Lillebror fick på sina hängselbyxor idag också.



Innan lovet började hann jag sy en tröja också till Storasyster. Tyg från JNY som hon själv valt.


Och ett par "mysisar" åt Lillasyster i samma velour som klänningen. Hopplös färg att återge rätt med kameran, men fotot med klänningen på L stämmer bäst.

Önskar Trevlig Helg!!!

lördag 20 oktober 2012

Höstiga hängselbrallor


De flesta av er är väl iväg på symässan medan jag sitter här hemma på ön, inte ett dugg avundsjuk näääää! ;)
För att trösta mig lite har jag beställt tyger på nätet istället. :D
På sistone har jag nästan enbart sytt i trikåtyger för (tyvärr!?) är det väl mest det som mina döttrar efterfrågar numera och till babykläder är det väldigt praktiskt..men idag fick jag lite abstinens eller vad man nu ska kalla det, efter att återvända till det som jag började med, nämligen att återbruka tyger som har varit något annat.
Ett örngott fick därmed bli ett par hängsel-byxor till Lillebror.


Hans namn  och en ranka med höstlöv fick löpa längs med framsidan o en bit bak samt nere runt benen.
Mönster från Baby Cool (Nina Sagulin)


Lillebror var inte direkt medgörlig mot mamma idag, mååånga pauser för mat, blöjbyten och tröstande blev det under sömnaden. Lagom knapparna var fastsydda och jag tänkte få en live-bild slocknade han dock. Så idag bjuder jag på en annan livebild istället; Ozzy igår kväll i en Gynther-omlottis som jag sydde i somras.

Med det önskar jag er en fin lördag-kväll!

onsdag 17 oktober 2012

Bebis-verkstad


Jo då, jag kan skratta trots att mamma tryckt en mössa på huvét...



Men nu får det va nog med modellandet, jag vill sova!!! Hjälp mig syrran!



Sydde visserligen en bunt dregglisar till Lilleman redan under graviditeten, men eftersom han redan (!) har börjat dreggla i såna mängder trots sin ringa ålder så tror jag förrådet behöver ökas på rejält. 3-4 stycken blöter han ner/dag utan större ansträngning. Vad blir det då när tänderna börjar komma...?
Till att börja med 5 stycken i olika JNY-tyger förutom de gröna fåglarna som är från SoS. Baksidor fick några fleece, älgarna fick en retro-frotté i gult som mormor hittat i gömmorna. Den med stjärnor har snarare fått fungera som halsduk.


Och så blev den andra bodyn som legat tillklippt klar. Ännu lite stor för Lilleman så den blir ingen live-bild på idag, men som han växer så lär det inte dröja.
För övrigt rekommenderar jag inte att sätta i prymknappar och 5 dregglisar och en body på raken, om man inte vill ha ett rött skavsår i handflatan vill säga ;)

Ha en bra dag!

lördag 13 oktober 2012

Senaste sytt!



Efter min allra första body blev klar fick jag en otrolig mer-smak på att göra flera till Lillebror. Tre stycken blev klippta och nu är den första av den färdig i JNY´s härliga gröna moln. Mönster efter en Ottobre och efter en köpe-body, storlek 68.


Storasyster har vuxit lång under sommaren och var (återigen) i akut behov av nya byxor. Helst vill hon ha mys-brallor så Meedoms passar henne perfekt. Velour från SoS.
Bortse från den totalt o-matchade klädseln men hon skulle naturligtvis prova dem på stuns de var klara! Och likt pappa ska det grimaseras på alla kort numera...


Ett par till, även dem sydda i SoS-velour. "Syyyper-myyysiga" blev betyget från dottern :)



Första frosten fick vi inatt. Riktig frisk och nypig morgon möttes man av idag.
Solen visade sig bara en kort stund, sen var det dags för regn igen :/
Gjorde iaf inte så mycket eftersom det stod städning på mitt schema idag. Sen blev det ett oväntat besök till fikat av fastlands-vänner :)
Och nu blir det en stund vid maskinerna eftersom lillebror är vrål-förkyld och tydligen har bestämt sig för att sova sig frisk. Mamma tackar för att han inte skriker sig mera hes iaf ;)
Jag har nämligen bestämt mig för att bidra med några saker till Sticka o skicka som du kan läsa mera om här . Sticka hinner jag inte just nu med lille knodden i famnen vid teven, men det går bra att bidra med sydda babysaker också, så det får det bli!

Trevlig Helg!


onsdag 10 oktober 2012

Nöjd liten fis





Innan lille O blev dålig hade jag klippt till en del plagg åt honom. Bebisar växer i ljusets hastighet, så nu när allt lugnat ner sig kände jag en viss press på mig själv att få dem färdiga innan de var urvuxna.

Med facit i hand visade det sig att  bråttom var det inte. Byxorna är från Meedoms Sy Barnkläder 0-3 år i storlek 62, en storlek som sitter som smäck på lillkillen annars, men dessa finns det plats att växa i. Tyget är från Tyglagret i Visby.
Hur som helst verkar han vara hur nöjd som helst med sina byxor. Mamman önskar bara att han kunde vara lika nöjd när hon försöker sy, för så är inte fallet för tillfället. Har iaf "köpt" mig lite sy-tid till kvällen genom att låta sambon spela PS3 hela kvällen igår :) Fast i slutändan är det lill-chefen som bestämmer hur det blir med den saken...


tisdag 9 oktober 2012

Och så har det hänt igen...


Ja, vad säger man? Blir lika arg varje gång det händer. Och ledsen för formgivarnas skull.
Nu är jag inte den som brukar köpa kläder till barnen, men skulle jag gjort det hade jag direkt bojkottat Lindex. Skäms på dem som stort företag att inte ta fram eget utan sko sig på andra.
Här kan du läsa mera.

På med skäms-mössan Lindex!

söndag 7 oktober 2012

Höst kräver nya mössor o nya tag



Det blev höst i år igen och med växande barn och även växande barnaskara i mitt fall, så krävdes det lite nya mössor. Har brukat sticka mössor åt dem tidigare år men med en väldigt begränsad tid-budget så fick det år bli sydda av härliga JNY-tyger. Lillebror fick 2 stycken.



Medan L o E bara har fått en var (hittills ska nog tilläggas).


En av orsakerna till den väldigt begränsade tiden jag haft är att lillebror har haft väldiga mag-bekymmer. Hans magknip o skrikande förklarades lite för snabbt med att han antagligen hade kolik. Men det visade sig senare (efter ett besök på akuten) att det berodde på ljumskbråck. Ganska så snart fick vi en tid till Astrid Lindgrens Barnsjukhus där han blev opererad i förra veckan.


Så nu har vi en go o glad liten kille igen som kan ligga på mage utan att tårarna sprutar :)

Och dessutom med en ny ultrasnabb internet-uppkoppling (4G ute på bonnlandet är inte fy skam!) :D ska det förhoppningvis sparkas lite liv i bloggandet igen.

Fortsatt trevlig söndag!