fredag 14 juni 2013

Skolavslutning


Igår var det äntligen dags för sönernas skolavslutning. Till det skulle naturligtvis L ha något nytt att ha på sig. Hon har varit med och styrt o bestämt en del själv, både modellen (från Making Children Clothes- Hardy) och tyget med nyponrosor (en fd gardin från Kupan.




Det var tänkt att kombineras med denna kjol, men vädret var inget vidare på morgonen vid påklädningen, så hon valde jeans istället.
Kjolen är sydd av en gardinlängd med spets längs kanten och nederdelen och jag utnyttjade hela den längden för att få till en riktigt "puffig" kjol, nästan som en i snurr-modell. Alltså inget färdigt mönster utan bara klippt på fri hand.

Så nu är det SOMMARLOV !!! Underbart! Även om första dagen har regnat och blåst bort (började direkt vi kom hem igår) men imorgon är vi lovade solsken o värme, så den rätta sommarlovs-känslan kan infinna sig på riktigt. =)


tisdag 11 juni 2013

Solhatt åt Ella


"Jag vill också ha en sån", sa E när Lillebrors hatt var sydd, "men den ska ha blomma och fjärilar på sig".
Som tur var har jeans två ben, så det fanns ett ben till att tillverka av.


Även till den här hatten tog jag fram gamla Husqvarnan som går som rena drömmen genom jeanstyg. Och trots sin höga ålder har den rätt många roliga sömmar när man fantisera ihop nåt motiv.


Mönstret på hatten är från Gynthers klassiska bok..
Klänningen E har på sig syddes för ett par år sen till Storasyster, en favorit då och nu har den blivit en sådan igen :)


Lilleman gillar ännu sin hatt. Något annat han gillar är att ligga på mage. Och det vill han göra även när han åker vagn. Tur att det finns en "vädringslucka" i suffletten så han missar inget på promenaden trots sin något egna stil ;)

Nedräkning inför skolavslutningen. Hektiska veckor med plugg (tjat-mamma), utvecklingssamtal, betygsamtal, samtals-samtal, lägerskola (skjutsa o packa), skolresa, 9:a-bal (ikväll), examenskläders-bekymmer etc etc....läääängtar efter sommarlov och sov-mornar minst lika mycket som mina skolungar nu kan jag lova!

måndag 10 juni 2013

Sommar-rutor


En bit rutig gardin har fått nytt liv som klänning åt E. Utgick från Gynthers mönster, men eftersom det bara går upp till 3 år och hon fyller 5 så fick jag förstora det en aning. Gjorde en förlängd skjorta kan man säga och sedan en lång rak bit som rynkades fast med overlocken.


Välja knapp fick hon göra alldeles själv. Det var inte det lättaste valet med tanke på mitt stora knapp-sortiment, men en efter en blev lagd på klänningen och till slut så hade hon en vinnare.


Resten av gardinen räckte till en skjorta åt Lilleman. Han fick inte välja sin knapp själv eftersom risken ännu är stor att han försöker äta upp dem, så även där fick E bestämma. Det valet gick däremot betydligt fortare, var kanhända inte så noga med det ;)