söndag 29 september 2013

Kommer att vara tyst här ett tag till :(



Hösten har kommit på allvar och det är bitigt om de små öronen tidiga mornar på väg till skolbussen. Lilleman fick därför en lite varmare mössa med igelkottar som matchar hans bruna yllejacka såå bra. Fodrad med velour.


Och systrarna har fått varsin "bambi"-mössa, bara det att den ena visst ligger kvar i skolan...


Likt alla barn så växer Lilleman som ett litet ogräs och det blev akut tomt på tillräckligt långa byxor i hans låda. Tiden var knapp så akut-sydda efter Meedoms mönster, två par i velour och ett par pyjamas-brallor.
Alla tyger från JNY design.


Och så blev det två blöjbyxor till paketet som ska till Manduar.

Det är ganska tyst här på bloggen (o har väl så varit under hela sommaren). Kommer att bli så ett tag framöver. Inte för att jag på något vis slutat sticka/sy men den mesta tiden lägger jag på något helt annat för tillfället.

Min pappa har varit sjuk med cancer under en längre tid. Efter en tids sjukhusvistelse har han sen vecka tillbaka fått komma hem igen. Tyvärr inte alls för att han blivit bättre. Tvärtom. Det är för att få tillbringa sin sista tid, i hemmet, med vården förlagd där.
Dessa veckor har varit alldeles snurriga för mig (som enda barn så står jag själv med detta) att få allting att klaffa med hemtjänst, hemsjukvård, kontakt med onkologen, ordna med mat åt honom osv osv. Allt för att han ska få ha det så bra som bara möjligt den tid som är kvar.
Mitt i allt det praktiska så står jag dessutom inför det faktum att jag snart mister min käre lille pappa och mina barn sin moffa....i samma elände som tog min mamma för 15 år sen.
Så, det kommer vara tyst här ett tag till. Tills vi kommit fram på andra sidan.

Var rädda om varandra!

torsdag 12 september 2013

Mitt senaste projekt



Så där värst mycket sytt blev det inte för min del under sommaren. Däremot så har stickningen varit i händerna ibland framför teven om kvällarna. Och då har det blivit blöjbyxor som ska få fara iväg till Manduar. Läste om insamlingen på kyrkkaffe-bloggen och kände direkt att jag ville bidra med något.


Även enkla blöjor av lakansbitar 70x70 finns det behov av. Och jag hade behov av att rensa ur bland tygerna. 12 blöjbyxor och 25 blöjor har det blivit hittills. Har någon lakansbit till som ännu ska overlockas runtom och kanhända det blir nån blöjbyxa till också innan paketet går iväg. Det finns ännu liiite plats kvar i lådan och inte vill jag skicka luft ;)

Här kan du läsa om insamlingen till Manduar och här kan du läsa ett resebrev därifrån.



Jag är igång med en del andra grejer också som ska till andra håll i världen. Till det tyckte jag att lite ny inspiration skulle inte skada, så tog äntligen och beställde hem ett ex av Sticka&skicka-boken. Fick hem den igår och har redan en massa i huvét som jag vill lägga på stickorna.


Fick även hem ett riktigt riktigt härligt "Hemligt Paket" från JNY Design igår. Åååååhhhhh, rena julafton var det för en tyg-tok. Puuuh, om ändå dygnet hade några flera timmar...

Men allt det där får vänta ett tag. Samtidigt som höstens första (o segaste) eländiga förkylning härjar i familjen så ska först och främst äldsta sonen firas ordentligt idag då han fyller 17 år. Har lyckats sno ihop lite kakor på förmiddan, bla. dessa Snabbrutor från "Långpannans Lov", (Anna Braw) även den från Libris förlag. Men innan det firandet ska mamma i huset lägga sig på sofflocket en stund och försöka vila bort bihåls-inflammationen för den råder inte ens tygfrosseri på.