måndag 1 februari 2010

Syskon-matchning




På sistone har det bara snöat mest hela tiden. Har det inte gjort det har det iallafall varit så kallt ute så man inte velat sticka ut näsan mer än absolut nödvändigt. I vilket fall en ypperlig ursäkt till att få sitta inne och sy :-) Och vad passar bättre då än att sy varma och gosiga plagg till döttrarna? Mormor lämnade hit en fleecefilt som hon vunnit på pensionärenas lotteri, men hon tyckte att den lämpade sig bättre att värma barnbarnsbarnen än henne själv :-)
Blev varsin tröja till tjejerna. Hade en rosa filt i gömmorna som fick bli blom-fickor och även ärmar på den andra tröjan till L. Det mönstrade college-tyget räckte inte riktigt till hela vägen och med facit i hand var det lika bra. Det blev mönstrat så det räckte till ändå.

Tyger; collegetyget en stuv från Tradera, en röd ny fleecefilt från okänd butik och en rosa filt från Kupan. Grön mudd från Tradera.

Mönster; Byxorna Meedoms form 2, L´s tröjor är "fleecetröjan" med vissa ändringar i AoH nr 9-2009, E´s tröjan är t-shirt-mönster från Stoff o Stil som jag gjorde om lite för att få den vidare.

Inga kommentarer: