torsdag 23 december 2021

Rustar till vinterbebis med "Petras lilla tröja"




Provade ett annat mönster ifrån boken Sticka och skicka (Anna Braw) som kallas ”Petras lilla tröja”. Det är en riktigt rolig och enkel liten tröja som stickas i ett stycke i rätstickning. Storleken passar till ungefär nyfödd-3 mån, men det är väldigt enkelt att anpassa den själv och göra den större eller mindre genom att ändra antalet maskor o stickade cm. Jag använde garnet Ullis (ullgarn) från Rusta och stickor 3,5. Det gick åt drygt ett nystan, ca 120-130 gram. 
 



Som sagt var den väldigt rolig att sticka så det blev ett par till av bara farten. 😊La på några extra cm på var tröja så dem ska förhoppningsvis räcka fram till halvåret. Den brun-beiga är stickade av Novita 7bröder och då räckte 100 gram. 


Denna är gjord dels i det flerfärgade garnet som jag sen fick skarva på bakstycket med ett grått, men båda garnerna är Ullis från Rusta.

Nu är det hög tid att göra det sista rycket innan julefriden infinner sig. 🎄Redan ikväll kommer en utav de vuxna sönerna med sin sambo och firar jul eftersom hon sedan jobbar hela julhelgen. Han kommer att vara här stora delen av julen sen, men för att hans sambo ska få något julfirande och inte bara jobb så börjar vi idag så smått. Sen blir det julbrunch med ett par av de andra vuxna barnen och respektive imorgon. 🎄✨




GOD JUL!
💫


Inga kommentarer: