fredag 9 december 2011

Mjuka julklappar # 4

En vända till med 2r, 2a och halsduk till äldsta sonen blev färdig. Han har alltid gillat rött så det här garnet från Novita (Rustika) i ull/akrylblandning tyckte jag passade bra.
Fler julklappar är på G, men allting går liksom i slow motion. Förutom tröttheten, som slår som ett klubbslag i skallen varje eftermiddag, så har en son fyllt 14 och så är det alla andra julförberedelser som tar tid från stickning/ symaskinen.

Som lök på laxen fick vi gotlänningar en hård julklapp av kommunen för ett par veckor sedan. Hård som i en rejäl snyting i magen för oss på landsbygden. Ett besparingsförslag har lagts fram om att 8 skolor på landet ska läggas ner. Båda skolorna som jag har barn på drabbas och två av barnen påverkas direkt i höst. För sonen som börjar nian till hösten innebär det splittring av klassen och flytt till andra skolor deras sista år på grundskolan :(
It ain´t over until the fat lady sings heter det ju och just nu pågår namninsamlingar, möten, insändarbombardering osv osv osv på hela ön. Man kan gott påstå att det är upprors-stämning ute på landsbygden nu. Beslut tas i februari så fram tills dess så är det bara att kämpa.
Men julstämningen kom av sig på nåt vis.
Med hopp om bättring, ha en härlig 3dje advent-helg!Posted by Picasa

1 kommentar:

Unknown sa...

Snygg halsduk! Håller tummarna för er och era skolor! Så ledsamt att man ska dra in på sånt. Samma problem har vi nog här i Finland också!