torsdag 14 januari 2010

Vackert med vinter




Visst kan det vara vackert med vintern! I två dagar nu har det snöat pytte-pytte-flingor så alla träd är inklädda i en vit skrud. Trots att det var molningt så är det så ljust och fint både inne och ute. Bakade och städade igår. Det var ju tjugonde knut och julen skulle ut. Fönstren blev putsade också och andra gardiner uppsatta. När kvällen kom och jag äntligen skulle få sitta ner en stund vid symaskinerna kom tröttheten som ett hammarslag i skallen. Blev iaf lite tillklippt och ett nytt mönster uppritat, men sen blev det tv-soffan för min del. Ser inte så ofta på tv, men igår var det sista avsnittet av Morden i midsomer, en favvo så det gjorde inte så mycket att det inte blev symaskinen :) Nya tag idag!

Köpte mig en overlock till jul och jisses va det går undan att sy nu!!! Inte bara snabbt, det är riktigt roligt också. Sen gör det ju direkt inget att allt ser mycket proffsigare ut också, OM nu ngn skulle få för sig att vända upp sömmarna på döttrarnas plagg :) Dessa topar sydde jag en kväll när mannen och sönerna valde att tävla i nåt ps-spel istället för att ha tv-mys med sambo/mams. Den blommiga blev snabbt en favorit hos L, passade dessutom väldigt bra att ha under en klänning hon fick i julklapp. Den gula är i en storlek större och är tänkt att hon ska ha till våren/sommaren.
Mönster: Sömnadsmagasinet nr 10/2009
Tyger: Det gula från shophandarbete, blommiga är en stuv fyndat på tradera.

Bästa just nu; Att hela familjen är friska och krya trots vintern. Inte en förkylning i sikte, ta i trä! + Det är så vackert med all snö
Sämst just nu;......kan faktiskt inte komma på ngt...jo, det skulle vara att försäkringskassan är en fruktansvärt sölig instution då, men men allt ordnar sig till slut tror jag.

Inga kommentarer: