tisdag 25 maj 2010

Majutmaningen - Hängselshorts


I min korg med kläder att sy om har det länge legat en blus som jag inte riktigt kommit på vad jag skulle göra med den. Tanken gick runt med klänning eller byxa men nej, det stämde inte riktigt på nåt vis. Inte förrän jag fick se en hängselbyxa som http://hillefant.blogspot.com hade gjort av ett linne föll allt på plats. Hängselbyxa eller egentligen hängselshorts blev det av blusen.
Det tunna tyget blev ett svalt och skönt plagg till riktigt varma dagar och det har vi haft flera på raken före och under pingst. Ella har dessutom hittat en ny favorit-sysselsättning; att få någon av bröderna att köra runt henne på storasysters cykel...



Klippte till ett par ben och överdelen på fri hand, Hängslena är gjorda av resåren i ärmarna på blusen. Sydde fast resår i bensluten också för att få lite "puff" på benen. "Rumpdelen" på byxan är tilltagen så att tygblöjan ska få plats ordentligt.



Vildan Ella var vildare än vanligt den här dagen så det enda sättet att fånga baksidan på kort utan fart-ränder var att ta det när hon slocknat på middagsluren. Visst ser det för himla gott ut när småttingar sover! De kan verkligen konsten att koppla av och ifrån allt.



Inga kommentarer: