söndag 5 juni 2011

Sommarbyxor, kjolar o live-bilder

Vilka härliga lediga dagar vi har haft och ännu är det en dag kvar av lång-helgen :) Symaskinen har varit med ute varje dag och mycket har blivit gjort. Har dock varit sämre med kameran och tja, datorn har varit ganska bortglömd. Men det är ju som det ska vara när utelivet börjar.
Stora-syster har fått ett par sommarbyxor till. Även den här gången åkte spetsresåren fram, men till skillnad från de förra (som var knälånga) går de här till vaden. Storleken på tyget (fd gardinkappa) fick helt enkelt avgöra längden. Mönster Meedoms form 2. Spetsresår från Bibbis Textil.

Två snurrkjolar som ska med på kommande Hantverksmarknad. Båda sydda av stuvar från Kupan. Även här fick storlekarna på tygbitarna avgöra storlek på plaggen. Kantade med skråband från Bibbis. Rött band storlek 86, den blå storlek 98.

Och här kommer Pippi, nää, Ella Långstrump skuttande över gräsmattan med sin kära "nina" under armen. På sig idag hade hon Bambi-blusen och snurrkjolen som jag visade här
Jo, jag vet att vi har en lång o vildvuxen gräsmatta, men det är alldeles medvetet. Det är torrt i marken (vi behöver regn, men det tänker jag inte säga högt...) Vi klipper alltid sparsamt och därav får gräset längre rötter o klarar torka bättre. Vi har (nästan) aldrig illande röd gräsmatta. Hur skönt är det för små barnfötter (eller vuxnas för den delen) att springa på puttigt knastertorrt gräs?
Roligast just nu är alla maskros-bollar som står överallt i gräsmattan och som man kan blåsa på så de flyger all världens väg :)
Ha en underbar fortsättning på helgen allesammans!Posted by Picasa

Inga kommentarer: