måndag 31 oktober 2011

Rustar en son för vintern

Som sagt så har jag lovat sönerna raggsockor modell hemstickade att värma sig med den kommande vintern. Och nu är andra paret klart, denna gång till O. Han drar fyrtiotvåor, därav att de är lite "över" vid tårna på fotot, för där sitter de på mina fötter :)
Att sticka strumpor och att få värma någons fötter känns sådär extra gott i hjärtat. Det stickas in en hel del mamma-kärlek i alla varven runt runt.

Mitt vanliga sock-mönster var puts väck när jag skulle ta tag i grabbarnas så det har blivit en annan variant på dessa med ett kortare häl-parti och så maskas de av så att tån blir spetsigare. Jag vet inte riktigt om jag gillar den modellen egentligen, men nu fick det bli så. Det vanliga mönstret har kommit till rätta så nästa par kommer bli på det "gamla" viset.
O valde också ett självrandade garn "Sport" ( 70% ull 30% polyamid) från Falk garn

När jag fotade strumporna kom stor-Skrutta och ville bli fotad hon med. Så klart att jag vill fota henne! Passande nog hade hon ju både Pickles-västen på sig och byxorna som jag visade här nyligen.
Trots att hon ser så pigg och pillemarisk ut så är faktiskt både hon o lill-Skrutt genomförkylda och rejält trötta efter två host-nätter. Till råga på allt så drog mamma iväg med dem på utvecklingssamtal i skolan tidigt i morse. Det är med andra ord inte helt fel att skopa upp glass och bädda ner sig i soffan en stund framför Saltkråkan, eller hur! Posted by Picasa

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ser mycket sköna ut, både tröjan och koftan!

Emilia sa...

Fina sockar och fin stor-Skrutta i fina västen!