onsdag 5 januari 2011

Julklappar o efterlysning islands-strumpor

Som julklapp fick jag bl.a. presentkort på Adlibris. Presentkort är ju alltid en bra present så mottagaren själv kan välja vad man vill ha. Jag beställde direkt stick-böcker eftersom det är något jag inte har så gott om =) Fanns väldigt många att välja på så det var ett ganska svårt val i slutändan. Fick hem dem häromdagen och jag känner att jag valde rätt iallafall. Alla var väldigt inspirationsrika.

Mormor gav mig även dessa islands-strumporna, riktigt varma och goa att värma fötterna (och benen) med när man kryper upp i soffan om kvällarna.


Nu är jag på jakt efter beskrivning på sådana (eller liknande) strumpor. Mormor sa att de stickas på maskin, men det borde väl gå att göra "för hand" också. De är gjorda på längden och ihopsydda mitt i det vita. Sick-sackstygnen döljer sömmen och de har heller ingen häl. Någon som vet vart man kan hitta ett mönster??? Posted by Picasa

5 kommentarer:

Syserine sa...

Jag tycker det är underbart med nya böcker att bladdra i! har aldrig sätt sådana strumpor förut, roliga! har du provat ravelry?

finnkids sa...

Åh vad fina strumpor. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig var man kan hitta mönster. kanske kan du googla och söka på internet eller höra efter på någon garnaffär.

finnkids sa...

Underbara strumpor! Tyvärr kan jag inte hjälpa dig var du kan hitta mönster, kanske kan du googla på internet eller besöka en garnaffär.

Heimlaga sa...

Om de inte har någon häl så är det väl bara att lägga upp lagom antal maskor beroende på hur långa benen skall vara och sticka tills de går runt halva benet, och sen fortsätta med randningen "spegelvänt". Det borde väl gå att lista ut hur de är fixade i tårna genom att titta på det par du har, men jag gissar att det i botten är ett rakt stycke som bara är i hopsytt? Effektfullt är det i alla fall med "snörningen"!

Gerda-Thyra sa...

Åh... sådana strumpor kommer jag ihåg att min kompis stickade i syslöjden när vi gick i mellanstadiet! De blev så fina och jag minns att jag var lite avundsjuk på dem... jag valde väl att sticka något annat som kanske inte blev lika fint kanske!?
Får du tag på mönstret så kan du väl dela med dig det till mig, skulle vara bra till alla restgarner som jag har liggandes?