onsdag 25 januari 2012

Inför sommaren...

Fick hem en hel del nya tyger för ett tag sedan och L´s direkta favorit var det här från JNY. Således det första jag satt saxen i. Lyckades för en gång skull sy utan hennes medverkan i syrummet, så det här tröjan vet hon inget om ännu så hon ska få den på sin årsdag i mars.
Tröj-mönster från SoS nr 63013.

Har även provat att sy dregglisar ifrån boken "Made By Me" (de norska sy-bloggerskornas egna mönster). Provade både varianten att sy med vanlig maskin och med overlock (som helt klart blev snyggast men lurigt med alla kurvor...). Perfekt till att använda upp små trikå-snuttar som annars inte räcker till något. Nalle Puh-tyget från Tyglagret i Visby och så JNY´s kaniner, baksida av fleece.
Fortfarande förkylt här hemma, men idag kör vi en riktig "kurerings-dag" med film och lugnt pysslande. Imorgon är startar nämligen Musiklekis igen och stora-syster som längtat sååå efter det är ängslig att hon inte ska få åka.

Önskar er en fortsatt härlig vinterdag! Posted by Picasa

2 kommentarer:

retrostuff sa...

Vilken härlig tröja! Dregglisar brukar jag vändsy, tar lite längre tid men då slipper man det knixiga i overlocken. Skön dag!

Emilia sa...

Fina alster!