Plocka 1 liter av de spädaste toppbladen med handskar, spola i kallvatten och låt de ligga en stund så att de "vissnar" lite för de bränns de inte längre (iaf inte lika mycket). Rensa så det bara är blad och inga stjälkar med
Fräs dem försiktigt i lite smör och häll sedan på 4 dl vatten/kycklingbuljong. Koka dem mjuka (ca 1-2 min). Red med lite mjöl i en skvätt mjölk. Kör sedan med mixerstaven tills det är en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. (Jag brukar även ta lite timjan, men det är en smaksak).
Servera med kokt ägg.
Fräs dem försiktigt i lite smör och häll sedan på 4 dl vatten/kycklingbuljong. Koka dem mjuka (ca 1-2 min). Red med lite mjöl i en skvätt mjölk. Kör sedan med mixerstaven tills det är en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. (Jag brukar även ta lite timjan, men det är en smaksak).
Servera med kokt ägg.
Gratis mat smakar extra gott :)
2 kommentarer:
Helt rätt-ät upp ogräset! Vi brukar göra nässelplättar ibland.
Ser smaskens ut!
Vilken härlig ärmlös topp!
Skicka en kommentar