tisdag 17 maj 2011

Nyttigt ogräs

I vår trädgård är vi helt förskonade från att ha brännässlor, men runt trädgårdskomposten på förgården växer och frodas de. Långbyxor är att föredra när man ska ut dit så här års. Men istället för att svära över dem så kan man laga en riktigt god lunch av dem.
Plocka 1 liter av de spädaste toppbladen med handskar, spola i kallvatten och låt de ligga en stund så att de "vissnar" lite för de bränns de inte längre (iaf inte lika mycket). Rensa så det bara är blad och inga stjälkar med

Fräs dem försiktigt i lite smör och häll sedan på 4 dl vatten/kycklingbuljong. Koka dem mjuka (ca 1-2 min). Red med lite mjöl i en skvätt mjölk. Kör sedan med mixerstaven tills det är en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. (Jag brukar även ta lite timjan, men det är en smaksak).

Servera med kokt ägg.

Gratis mat smakar extra gott :)
Smaklig spis!Posted by Picasa

2 kommentarer:

Heimlaga sa...

Helt rätt-ät upp ogräset! Vi brukar göra nässelplättar ibland.

Emilia sa...

Ser smaskens ut!
Vilken härlig ärmlös topp!