tisdag 26 oktober 2010

Som ett höstlöv...

...blev den här Gynthers-blusen i storlek 2 år. När jag nu knäckt koden på Gynthers mönsterark så är det riktigt roligt att sy plagg från hennes bok. Bättre sent än aldrig =) Båda tygerna på den här är från Kupan, skråbanden från Bibbis textil.
Och knappen är från mammas gömmor, klockren!

I helgen var jag en sväng hos min gammelmoster och fick med mig roliga saker, men mera om det en annan dag. Kan iallafall säga att ni som gillar knapp-godis kan hålla utkik ;)
F.ö. gick väl helgen i "tråksömnadens" tecken. Lagade en hel del av min sambos arbetskläder och sydde gardiner. Alldeles helt vanliga gardiner så där rakt upp och ner. Hemskt trist att sy, MEN blev desto roligare när de väl kom på plats. Husets små damer är ganska så förtjusta i Nalle Puh så jag blev ganska nöjd när jag hittade det här Puh-tyget i 5m-klipp på Jysk. Vi ville absolut inte att deras rum ska bli sådär "pluttenutte-sockersött-rosa-tjejigt" så färgmässigt stämde det här tyget bra med sin svagt gula botten. Sen var iofs figurerna vända åt alla håll så hur jag än vände och vred på längderna såg de lite felvända ut...
Höstlov denna veckan och en hel del inplanerat, men samtidigt lite av sjukstuga då vissa av barnen blivit förkylda. Även mams har fått en stänk av febern och som grädde på moset så halkade jag omkull på yttertrappan igårkväll, så lagom mör i kroppen är jag idag :( Dagens fukt hade frusit till is när jag med famnen full av nybakade limpor skulle ut till frysen i flygeln och swosch! åkte jag och det enda jag tänkte på var att inte landa på limporna... ;) de klarade sig bra till skillnad från min bakdel och högra arm. Så kan det gå! Det var ju på liknande vis min käre sambo gjorde som resulterade i gipsad hand, men så galet gick det iallafall inte för mig som tur var.
Fortsatt trevlig tisdag på er!

2 kommentarer:

Heimlaga sa...

Som ett höstlöv en solig septemberdag! Jättefin!
Det kanske hade varit br att landa på limporna?!

Maria sa...

Underbar fint, matchar årstiden:)